Wat is Obesitas


  • Home
  • Wat is Obesitas

Obesitas wordt bepaald op basis van BMI (Body Mass Index). Dit geeft een beeld van het lichaam op basis van gewicht en lengte. Deze berekening geeft een goede indicatie of we spreken over een normaal gewicht, overgewicht of obesitas.

Vermoedt je overgewicht of obesitas? bereken het met de BMI-calculator. Afhankelijk van het resultaat bekijken wij samen naar de juiste oplossing voor jou!

Over welke soorten gewichten spreken we?

Normaal gewicht

De waarde van uw BMI ligt tussen 18,5-25 kg/m². Ook de waarde van uw middelomtrek (taille) is een belangrijke gezondheidsindicator.

Overgewicht

De waarde van uw BMI ligt tussen 25-30 kg/m2. Overgewicht kan bijdragen tot een verhoogde kans op medische aandoeningen.

Obesitas (zwaarlijvigheid)

De waarde van uw BMI is hoger dan 30 kg/m2. We onderscheiden drie groepen:

Klasse 1: BMI waarde tussen 30-35 kg/m².

Klasse 2: BMI waarde tussen 30-35 kg/m².

Klasse 3: BMI waarde boven 40 kg/m².

Hoe kunnen wij jou helpen?

Het Waasland obesitascentrum biedt u een gepersonaliseerd stappenplan. Het doel is tot een normaal en gezond gewicht te komen. Op basis van uw medisch profiel en uw wensen stellen we een behandeling samen, al dan niet chirurgisch. In beide gevallen begeleiden artsen, diëtisten en psychologen u naar een normaal gewicht.

Uw gepersonaliseerd stappenplan wordt uitgewerkt op basis van uw eetgedrag en BMI. De BMI (Body Mass Index) is de verhouding tussen uw lengte en gewicht. Bereken hieronder uw BMI: